For every mission an adventure.

APM Terminal Game

Hoe leer je zo snel mogelijk de juiste processen en procedures binnen een terminal control room? Daarvoor heeft Fantazm, samen met DPI en Tinqwise, deze serious game ontwikkeld. De gebruiker moet zo snel mogelijk containers van een schip transporteren door gescripte problemen op te lossen middels het selecteren van de juiste acties en het maken van de juiste keuzes in het scenario.

In het speelveld is een deel van de haven te zien met de zogenaamde deep sea quay, de SQC's (de grote kranen), de stack met de stack kranen en de geautomatiseerde transport voertuigen. De speler bedient dit alles vanuit de control room. De control room is de regiekamer, het kloppende hart, van de hele terminal. Een kleine groep personen bewaakt hier continu het operationele proces door de systemen en verschillende belangrijke parameters te monitoren. Onderin het scherm vind je de verschillende rollen die in de control room met elkaar samenwerken. En aan de rechterzijde is de planning in te zien.

Probleem oplossend vermogen trainen

Werken in de control room draait om het goed oplossen van incidenten die zich tijdens de game voordoen. In deze game zullen issues zichzelf aandienen door aan de linkerkant te verschijnen. Door op een issue te klikken start de gebruiker met het oplossen van dit issue. De issues zijn genummerd zodat je altijd kunt zien waar een bepaalde melding bij hoort. Een issue is een korte melding die niet altijd direct laat zien wat exact het probleem is. Door op een issue te klikken begint het scenario. Aanvankelijk zal de gebruiker een enkele issue per keer moeten oplossen, maar later stapelen de problemen zich op. Dan is het de gebruiker zijn taak om te bepalen waar de hoogste prioriteit ligt.

Scenario’s bouwen op in complexiteit. De eerste scenario’s die de gebruiker moet doorlopen zijn in de vorm van vraag en antwoord. Er wordt daarbij feedback getoond om de gebruiker in de goede richting te helpen.

Na het spelen van de game weet de gebruiker hoe de verschillende verantwoordelijkheden daar samenkomen om een zo efficient mogelijke operatie te krijgen. Tevens weet de gebruiker na het spelen bij welke persoon hij waarvoor terecht kan. En heeft deze een goed beeld bij de kosten en effecten van de verschillende keuzes.

Door de dynamische omgeving met gesimuleerde dag - nacht cyclus en de lowpoly stijl is er duidelijke focus op de taken die er toe doen en heeft de gebruiker een duidelijk gevoel van progressie.

 

Ontdekken, grenzen verleggen en nieuwe standaarden zetten. Altijd op zoek naar avontuur en naar nieuwe ervaringen. Voor onze klanten en hun eindgebruikers, voor iedereen die wil leren, zich wil vermaken en wil ontdekken. Voor iedereen die graag nieuwe ervaringen op doet en zich onder wil laten dompelen in een nieuwe wereld. Wij zijn de Play Pioneers en we stellen ons graag aan u voor. Neem contact met ons op via onderstaande button en ontdek welke heerlijke koffie we u te bieden hebben tijdens een gesprek!

 

Neem contact op

scroll to top