For every mission an adventure.

Buurman en Buurman

A je to!

Buurman en Buurman die houden wel van een spelletje. En daarom hebben ze een spelletjes kamer gemaakt in hun huis. En daarin hebben ze spelletjes waarin ze zelf de hoofdrol spelen.

Help Buurman en Buurman in hun vliegende badkuip naar de badkamer te vliegen in “Luchtavontuur”! Maar pas op de gevaren die op de loer liggen zoals de op hol geslagen ventilators en broodroosters!

Of help de buurmannen hun dozen op te ruimen in “Stapel Gek” een retro pixel game waarin je een zo’n hoog mogelijke toren moet proberen te maken.

En wil je even wat anders dan doen dan een spelletje dan kun je altijd een van de allernieuwste afleveringen bekijken. De afleveringen worden regelmatig afgewisseld.

De app bevat de bekende figuren en grappige animaties. De app is ook zonder internet te gebruiken voor optimale kind vriendelijkheid.

Ontwikkeling

Het ontwikkelen van de Buurman en Buurman app is gedaan met de Unity3D engine. Deze maakt het mogelijk om een mooie combinatie van 2D en 3D games te maken. Want spellen zoals Stapelgek, die zich heel goed lenen voor 2D gameplay maak je met name met sprites en 2D illustraties. Terwijl een game zoals het flipperkast spel "Klepperkast" juist goed in 3D werkt met de werkelijke natuurkundige bewegingen van de bal.

Om uiteindelijk de mogelijkheid te bieden om meerdere soorten spellen te spelen in één app is er gekozen om dit te doen in de vorm van een spelletjes kamer in het huis van Buurman en Buurman. In deze typische kamer hebben Buurman en Buurman allerlei oude spelletjes kasten, oftewel arcade kasten, verzamelt. Elke kast is zo een doorklik naar een ander spel. Het ontwerp van de kamer is zo gemaakt dat het lijkt of deze aan de rechter kant nog in aanbouw is. Je ziet daar namelijk alle klusspullen nog liggen. Dit is een los element wat we kunnen verschuiven om zo plaats te maken voor nog meer spelkasten.

Elk spel wat we toevoegen kan een betaalde of gratis toevoeging zijn aan de app. Aangezien de app kindvriendelijk is en geen advertenties of video reclame bevat van andere games of merken, moeten wij de inkomsten halen uit betaalde toevoegingen. Op die manier kunnen we de app ook onderhouden.

Denken als Buurman en Buurman

Elk los spel wat we bedenken begint natuurlijk met het maken van schetsen. Soms hebben we veel schetsen nodig voordat een idee echt vorm krijgt en soms is het in een klap duidelijk. Met het spel "Stapelgek" hadden we redelijk wat verschillende ideeën geschetst en besproken voordat we begonnen. Want het idee van het spel, om een zo'n hoog mogelijk stapel te maken met blokken, was wel duidelijk. Maar hoe gingen Buurman en Buurman dat nu doen?

Zoals in de serie moeten wij ook hier inventief denken zoals Buurman en Buurman. Gaan ze een grote kraan bouwen die steeds hoger komt, gaan ze een stapel van stoelen maken, of weten ze iets beters? Wij dachten natuurlijk dat Buurman en Buurman iets leukers zouden bedenken. Namelijk een vliegmachine die ze op hun rug kunnen dragen. Gemaakt van onderdelen van een grasmaaier, stofzuiger, ventilator en paraplu. En zo was de basis gelegd voor de uitvoering van dit spel. Want op deze manier konden we de twee Buurmannen letterlijk tot in de ruimte krijgen en kun je als speler echt een eindeloze toren bouwen.

 

 

Ontdekken, grenzen verleggen en nieuwe standaarden zetten. Altijd op zoek naar avontuur en naar nieuwe ervaringen. Voor onze klanten en hun eindgebruikers, voor iedereen die wil leren, zich wil vermaken en wil ontdekken. Voor iedereen die graag nieuwe ervaringen op doet en zich onder wil laten dompelen in een nieuwe wereld. Wij zijn de Play Pioneers en we stellen ons graag aan u voor. Neem contact met ons op via onderstaande button en ontdek welke heerlijke koffie we u te bieden hebben tijdens een gesprek!

 

Neem contact op

scroll to top