For every mission an adventure.

Corpus VR - Fysiotherapie in Virtual Reality

De moeilijkheid van Virtual Reality is vaak om er een goede praktische toepassing mee te bedenken en ontwikkelen. Een achtbaan is leuk, en virtueel springen over flatgebouwen is geweldig. Maar wat nu als je een Virtual Reality toepassing zou hebben die in het dagelijkse leven veel mensen kan helpen op het gebied van gezondheid? Dat is precies wat Corpus VR doet.

Doorontwikkeling met Sensor Pak (Corpus Skin)

Maar om een totale training te kunnen uitvoeren in Virtual Reality is er ook inzicht nodig in de bewegingen van het gehele lichaam. En nu is de uitdaging hoe je dat op een accurate en snelle manier kunt doen. Want immers is latency bij Virtual Reality toepassingen een no-go vanwege de nare (misselijkmakende) effecten die het de gebruiker kan opleveren. Vandaar dat we in een doorontwikkel project zitten, genaamd 'Voorkom en Herstel', dat financieel gesteund wordt door de Europese Unie (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) en OPZuid (Europees Innovatieprogramma Zuid-Nederland).

Met deze steun kunnen we een eigen VR sensor oplossing ontwikkelen samen met onze consortium partners Erasmus MC en Rijndam, Fontys Sport Hogescholen, 2M Engineering en Ki2 Move. Hiermee gaan we een product in de markt zetten wat op vele fronten de bestaande lichaams-bewegingsdetectie producten in de markt voorbij zal streven.

Met de toepassing van een eigen Sensor Pak in combinatie met nieuwe oefeningen in virtuele werelden voorzien we dat de toepassing hiervan erg breed kan worden opgepakt waarbij vele partijen en markten gebruik kunnen maken van het door ons ontwikkelde platform. Denk aan het inzichtelijk maken van een GAIT patroon, of bijvoorbeeld het stimuleren van bewegingen bij patiënten met partiële verlammingen ter ondersteuning van het herstel.

Training en therapie

Het is beter te voorkomen dan te genezen. Echter is de motivatie niet altijd aanwezig bij mensen om in beweging te komen. Daarom passen we op verschillende manieren gamification technieken toe om de gebruiker te triggeren meer gebruik te maken van de oefeningen die in Virtual Reality aangeboden worden. Door ze in deze virtuele omgevingen op een positieve manier te laten trainen zien we ook dat de retentie daarbuiten toeneemt. Dit zijn we dan ook verder aan het onderzoeken met onze partners UZ Gent, Erasmus MC, Rijnstate Ziekenhuizen en Ki2 Move.

Het Sensor Pak zal ook aan alle eisen moeten voldoen om ingezet te kunnen worden binnen zowel particuliere praktijken, klinische omgevingen als de thuisomgeving. We werken er hard aan om de functionaliteiten van het Sensor Pak in combinatie met Corpus VR, toegankelijk, gebruiksvriendelijk en betaalbaar te maken zodat brede toepassingsgebieden mogelijk worden.

 

Ontdekken, grenzen verleggen en nieuwe standaarden zetten. Altijd op zoek naar avontuur en naar nieuwe ervaringen. Voor onze klanten en hun eindgebruikers, voor iedereen die wil leren, zich wil vermaken en wil ontdekken. Voor iedereen die graag nieuwe ervaringen op doet en zich onder wil laten dompelen in een nieuwe wereld. Wij zijn de Play Pioneers en we stellen ons graag aan u voor. Neem contact met ons op via onderstaande button en ontdek welke heerlijke koffie we u te bieden hebben tijdens een gesprek!

 

Neem contact op

scroll to top