For every mission an adventure.

Dr. Oetker Keuken Game

Ken je de pizza's van Dr. Oetker, dan ken je niet per definitie de puddings en taarten. En andersom geldt hetzelfde. Een belangrijke reden daarvan is dat de producten in de supermarkt niet bij elkaar liggen en daardoor geen natuurlijke kruisbestuiving geven. De vraag vanuit Dr. Oetker was dan ook om een game in te zetten waarbij mensen op een leuke manier in contact komen met de hele product range én tevens leren dat de producten van altijd makkelijk te bereiden zijn.

Aan tafel

Hiervoor hebben we een management game als basis gameplay principe genomen. Mede omdat deze games zeker binnen de directe doelgroep (30+ vrouwen die veelal de boodschappen doen) een beproeft en geliefd genre games is. Binnen het concept van de game beheer jij de keuken waar bezoekers spontaan langskomen. En dat is natuurlijk omdat ze al dat lekkers al van ver kunnen ruiken ;-)

Je laat de bezoekers binnen, en zodra je ze een plekje hebt aangewezen zullen ze aangeven wat ze graag willen eten. Hier zit dus het stuk product herkenning in, wat je vervolgens weer mag herhalen door dat product te kiezen uit het aanbod en deze vervolgens klaar te maken in de mixer, kookpan, magnetron of oven. Eventueel kun je, afhankelijk van het product, nog toppings toepassen. Heb je alle handelingen optimaal gedaan en iedereen voorzien van het 'juiste' eten. Dan haal je een goede score.

Pixel art

Om een vrolijke stijl neer te kunnen zetten die zich goed leende voor de doelgroep is er na diverse design en stijl studies gekozen voor pixel art stijl die veel weg heeft van de stijl die in de Sims terug te vinden is.

Prijzenslag

Door een highscore te halen kon je wekelijks een prijzenpakket winnen wat bestond uit een voedsel pakket van Dr. Oetker. Natuurlijk is de beveiliging dan ook uitermate belangrijk omdat dit soort prijzen een versterkend effect heeft op spelers die je game proberen te cheaten. Daarvoor wordt er op diverse niveaus beveiliging ingebouwd waarbij de belangrijkste op de server plaatsvindt. Dit kon tevens beheerd worden via een aparte online module waardoor ingrijpen bij mogelijke cheaters direct kon plaatsvinden.

Succes

Mede hierdoor heeft deze game ruim 4 jaar lang met gemiddeld 10.000 unieke spelers per maand (meer dan 30.000 unieke spelers per maand in de eerste 6 maanden) zonder problemen kunnen draaien. Natuurlijk is de game in deze periode wel technisch onderhouden om zodoende mogelijke veiligheidslekken in de gebruikte software (Flash) voor te kunnen zijn. Al deze spelers lieten hun gegevens achter. Daardoor is er een waardevol bestand aan adresgegevens verzameld. Dit geeft de mogelijkheid om deze spelers in de toekomst weer te benaderen voor nieuwe acties of product introducties.

 

Ontdekken, grenzen verleggen en nieuwe standaarden zetten. Altijd op zoek naar avontuur en naar nieuwe ervaringen. Voor onze klanten en hun eindgebruikers, voor iedereen die wil leren, zich wil vermaken en wil ontdekken. Voor iedereen die graag nieuwe ervaringen op doet en zich onder wil laten dompelen in een nieuwe wereld. Wij zijn de Play Pioneers en we stellen ons graag aan u voor. Neem contact met ons op via onderstaande button en ontdek welke heerlijke koffie we u te bieden hebben tijdens een gesprek!

 

Neem contact op

scroll to top