For every mission an adventure.

TNT Distribution Game

Hoe leer je medewerkers een nieuwe manier van werken aan? Samen met Tinqwise en DPI heeft Fantazm voor TNT een serious game vanaf concept tot ontwikkeling gerealiseerd. Binnen het spel worden de werknemers van TNT op een speelse manier een introductie aangeboden van een complex beslissingsproces.

Als speler beheer je een hub van TNT. De hele dag komen er vrachtauto’s met pakketten aan. Deze pakketten moeten op tijd afgeleverd worden. De spelers worden continue geconfronteerd met wijzigingen op de planning en moeten hiervoor een optimale oplossing bieden. Des te beter de speler beslissingen maakt, des te groter wordt de hub. Dit betekent meer pakketten, vrachtauto’s en dus ook meer situaties die opgelost moeten worden.

 

Scenarios

We leren dus de spelers door middel van wisselende scenarios te reageren op variërende situaties. Elk scenario biedt een aantal opties waarbij de verschillende belangen van een hub goed afgewogen moeten worden. Is de ladingsgraad wel optimaal? Bereikt het pakket de gebruiker op tijd? Wat zijn de kosten die hiermee zijn verbonden? Alles met het doel om de klant tevreden te stellen en tegelijkertijd een succesvolle hub te beheren.

Hoe vaker de speler met deze situaties in de verschillende scenarios in contact wordt gebracht des te sneller zal de speler leren wat de juiste en verkeerde proces keuzes zijn.

 

Gemaakt voor groei

De game wordt hoog gewaardeerd door de medewerkers van TNT en wordt ingezet als introductie van een groter implementatieprogramma om de medewerkers op te leiden. Door de game vormen ze een sollide achtergrond en krijgen ze kennis over het distributie proces. Een van de positieve effecten van de game daarbij is dat de retentie waarde, oftewel de aantrekkingskracht, er voor zorgt dat medewerkers uit eigen beweging, en dus ook in hun eigen tijd de game ook nog spelen. Een dubbel positief effect dus!

 

Ontdekken, grenzen verleggen en nieuwe standaarden zetten. Altijd op zoek naar avontuur en naar nieuwe ervaringen. Voor onze klanten en hun eindgebruikers, voor iedereen die wil leren, zich wil vermaken en wil ontdekken. Voor iedereen die graag nieuwe ervaringen op doet en zich onder wil laten dompelen in een nieuwe wereld. Wij zijn de Play Pioneers en we stellen ons graag aan u voor. Neem contact met ons op via onderstaande button en ontdek welke heerlijke koffie we u te bieden hebben tijdens een gesprek!

 

Neem contact op

scroll to top