For every mission an adventure.

van Gansewinkel Afval Bestaat Niet

Van Gansewinkel Groep vindt het belangrijk dat de nieuwe generatie zich bewust wordt van het fenomeen afval. Ter educatie is een pakket ontwikkeld speciaal gericht kinderen en jongeren. Het laat de doelgroep spelenderwijs kennismaken met afval. In de games kun je muziek maken met vuilnis, een memoryspel spelen waarin de mogelijkheden van grondstoffen zijn gevisualiseerd, en op zoek gaan naar de letters 'wie maakt hier iets moois van?'. 

Naast de expositie is het pakket vervolgens breed uitgezet in scholen in heel Europa. 

Van cradle to cradle

Vanuit de vraag om een aantal eenvoudige games te ontwikkelen die ingezet kunnen worden in het onderwijs en als onderdeel van een installatie. Zijn we aan de slag gegaan met het bedenken van diverse concepten waarin je letterlijk met afval speelt. Om je bewust te maken van de soorten afval die er bestaan en de processen om er nieuwe grondstoffen van te maken. Dit alles moest zeer laagdrempelig zijn en al vanaf een jonge doelgroep speelbaar zijn.

Interactieve installatie

De schetsen zijn belangrijk om snel inzicht te krijgen in de te ontwikkelen games en worden als basis gebruikt voor de uiteindelijke vormgeving. In totaal zijn er een drietal games uitgekozen die uiteindelijk uitgewerkt zijn tot een versie die scholieren kunnen spelen op hun eigen laptops en een versie die specifiek is aangepast om verwerkt te worden in een openbare installatieopstelling. Afval bestaat niet. Zeker niet met deze speelse invulling. 

 

Ontdekken, grenzen verleggen en nieuwe standaarden zetten. Altijd op zoek naar avontuur en naar nieuwe ervaringen. Voor onze klanten en hun eindgebruikers, voor iedereen die wil leren, zich wil vermaken en wil ontdekken. Voor iedereen die graag nieuwe ervaringen op doet en zich onder wil laten dompelen in een nieuwe wereld. Wij zijn de Play Pioneers en we stellen ons graag aan u voor. Neem contact met ons op via onderstaande button en ontdek welke heerlijke koffie we u te bieden hebben tijdens een gesprek!

 

Neem contact op

scroll to top