For every mission an adventure.

Vegro Virtual Reality Experience voor toekomstbestendig wonen

Vegro is een van de grootste thuiszorg organisaties die Nederland rijk is. Met meer dan 85 vestigingen en een vloot aan thuis(be)zorgers zijn ze voor veel mensen een belangrijke vraagbaak als het gaat om zorg gerelateerde middelen. Van rolstoel en kruk tot alarmeringssystemen en smartcomputers.

De Vegro VR experience is ontwikkeld vanuit de vraag om ouderen mensen sneller en beter te kunnen laten ervaren wat het betekend om toekomstbestendig te wonen. Want vele ouderen hebben hier een verwachting bij, die ze vaak terughoudend maakt in de aankoopbeslissing. Door deze doelgroep sneller te laten inzien wat ze kunnen verwachten bij het inzetten van diverse hulpmiddelen wordt deze beslissingstijd verkort.

Door gebruik te maken van een opstelling die vanuit een sta-op stoel gebruikt kan worden, is er rekening gehouden met de mogelijke bijwerkingen die Virtual Reality kan hebben op mensen. En omdat we hier vooral met een oudere doelgroep van doen hebben is bijvoorbeeld het ervaren van onbalans niet wenselijk.

 

Aanpak

Doordat we wisten dat we mensen niet 20 minuten lang in de VR ervaring wilde hebben, vanwege de doorloop. Moesten er specifieke keuzes gemaakt worden om de ervaring zo makkelijk mogelijk te maken, maar tevens met de maximale impact. Er is daarom een keuze gemaakt uit de key producten waarbij het bij Vegro duidelijk was dat die vaak vragen opwerpen. Daardoor was het voor ons makkelijk om ze te plaatsen in de virtuele woning. 

Maar ook het gebruik en de (aan)sturing in de virtuele omgeving moest natuurlijk zo  eenvoudig mogelijk zijn. Immers moet er aandacht zijn voor de producten, en niet voor het besturen van de VR beleving. Daarom is er direct gekozen voor het inzetten van begeleiding d.m.v. een voice-over. Dit helpt mensen op een heldere en duidelijke manier om zich te oriĆ«nteren in de omgeving zonder dat er iets gelezen hoeft te worden.

Door de mobiele opzet van deze VR opstelling is deze zowel eenvoudig op beurzen danwel in winkels te activeren. En kan daardoor optimaal ingezet worden.

 

Ontdekken, grenzen verleggen en nieuwe standaarden zetten. Altijd op zoek naar avontuur en naar nieuwe ervaringen. Voor onze klanten en hun eindgebruikers, voor iedereen die wil leren, zich wil vermaken en wil ontdekken. Voor iedereen die graag nieuwe ervaringen op doet en zich onder wil laten dompelen in een nieuwe wereld. Wij zijn de Play Pioneers en we stellen ons graag aan u voor. Neem contact met ons op via onderstaande button en ontdek welke heerlijke koffie we u te bieden hebben tijdens een gesprek!

 

Neem contact op

scroll to top