For every mission an adventure.

Woezel en Pip - In de Tovertuin

Een nieuw avontuur

Woezel en Pip. De twee bekendste hondjes van de Nederlandse televisie en geliefd door alle peuters en kleuters. Natuurlijk vergezeld door hun vriendjes uit de Tovertuin zoals Buurpoes, Wijzevaren, Tante Perenboom, de tulpjes, Molletje en nog meer. Hoe kun je daar een leuke interactieve wereld voor maken die helemaal past bij de jonge doelgroep ( 2-6 jarigen met een focus op 4-5 jarigen). Met deze vraag zijn we onder art direction van Wil Raymakers en Dinand Woesthoff aan de slag gegaan met de concepten.

In de Tovertuin

Het was direct duidelijk dat we de game wilde laten afspelen in de Tovertuin. Dat is de omgeving die altijd al deels te zien is in de boekjes en tekenfilms. Maar nu zouden we deze omgeving kunnen gebruiken om zelf te laten ontdekken door de kinderen. Het geeft tevens de ruimte voor de diverse spellen die we wilde aanbieden. 

Educatief en fun

Om een goede balans te krijgen tussen een leerzame game en een leuke game gebruiken we eenvoudige aanpak. Bij ons staat in dit geval de wereld voorop. Waarbij de karakters een prominente rol spelen in het betrekken van de spelers. De authenticiteit hiervan is de sleutel tot een geloofwaardige wereld. De leerzame elementen moeten daarin verwerkt zijn, maar nooit merkbaar aanwezig zijn. Dit gaat namelijk ten kosten van de fun factor. We kijken goed naar de ontwikkel stadia van de peuters en kleuters en stemmen daar de inhoud op af. Bijvoorbeeld op hun motorieke vaardigheden in de besturing van een spel. Zeker peuters hebben wat meer tijd nodig om voorwerpen te herkennen of te reageren op een veranderde situatie. Kleuters zijn al klaar voor wat meer uitdaging en kunnen mentaal al sneller schakelen (associĆ«ren, herkennen, generaliseren en encoding). 

 

 

2D visualisatie in 3D

Een van de technisch uitdagendere onderdelen was het renspel. Hoewel de gameplay relatief eenvoudig is, het is een simpele endless runner waarbij de speler automatisch over een traject loopt en enkel kan wisselen van baan om objecten te pakken of ontwijken. Maar tevens moesten we trouw blijven aan de authentieke 2D vormgeving van Woezel en Pip. Hiervoor hebben we een combinatie gemaakt van een dynamisch vormende ondergrond die naar links en rechts kan buigen waaroverheen met een schalend effect de overige objecten worden geplaatst. Dat zijn dan de objecten aan kant van de weg zoals de bomen en bosjes. Maar ook de botjes, die je kunt oppakken, en de takken, bladeren en modderplassen. Het kostte redelijk wat finetuning om het effect precies te krijgen zoals we het wilde hebben. Uiteindelijk is het er meer dan overtuigend uit gekomen.

 

 

 

Ontdekken, grenzen verleggen en nieuwe standaarden zetten. Altijd op zoek naar avontuur en naar nieuwe ervaringen. Voor onze klanten en hun eindgebruikers, voor iedereen die wil leren, zich wil vermaken en wil ontdekken. Voor iedereen die graag nieuwe ervaringen op doet en zich onder wil laten dompelen in een nieuwe wereld. Wij zijn de Play Pioneers en we stellen ons graag aan u voor. Neem contact met ons op via onderstaande button en ontdek welke heerlijke koffie we u te bieden hebben tijdens een gesprek!

 

Neem contact op

scroll to top