For every mission an adventure.

ZOOF: Samen Slim Rijden!

Wat als je met een app het gedrag van een weggebruiker (automobilist of vrachtwagenchaffeur) op een dusdanige manier kunt beïnvloeden waardoor het rijgedrag ten gunste komt van de doorstroming van het totale verkeer. Dat is wat we met ZOOF proberen te bewerkstelligen. Maar direct komt dan natuurlijk de vraag hoe een afleidende factor (een smartphone) in de auto hieraan kan bijdragen. En dat is terecht, want extra afleiding in de auto zorgt toch voor meer kans op ongelukken?! Nee, want wist je dat veel files niet zozeer onstaan door drukte, maar door het rijgedrag van automobilisten en vrachtwagenchauffeurs? Het hanteren van de juiste snelheid, ruimte geven bij invoegen en het hanteren van de goede rijbaan kunnen helpen bij het beter benutten van de ruimte op de weg. ZOOF helpt je hierbij door op het juiste moment je de belangrijke informatie te geven. Hiermee is het een natuurlijke aanvulling op je dashboard. Met het opvolgen van de slimme rijadviezen van ZOOF help jij het verkeer te verbeteren én spaar je voor leuke voordelen bij partners van ZOOF.

Maar hoe bereiken we dat? Door de gebruikers de juiste stimulans te geven om een ander rijgedrag aan te nemen. We halen de frustrerende gedachten van het moment weg (dat je in de file komt te staan) en vervangen dat met de goals en achievements die in de app zitten. Het behalen van deze doelen zorgt voor beloningen en dat geeft hierdoor een versterkend positief effect. Het positieve overstemt hiermee de negatieve gedachten. Daarnaast informeren we via ZOOF ver vooruit over aankomende problemen zoals een vertraging of ongeluk. Aangezien er een innovatieve manier gebruikt wordt, namelijk een circular interface, om deze verkeers informatie weer te geven, kunnen we dit dus beter doen dan in traditionele kaart gebasseerde apps (Tom Tom), of tekstuele apps zoals Flitsmeister.

ZOOF is een product dat voortkomt uit een samenwerking tussen de regionale overheidsinstantie BBZOB (Beter Benutten Zuid-Oost Brabant), SRE (Samenwerkingsverband Regio Eindhoven), de Provincie Noord-Brabant en het bedrijfsleven. Samen gaan overheid en bedrijfsleven voor een betere doorstroom op de Nederlandse snelwegen. Binnen de projecten Brabant InCar III en Spookfiles A58 voert ZOOF in opdracht van de overheid een proef uit op de A67 en A58 die zich richt op het verbeteren van deze doorstroom.

Zoof is een product van: Fantazm, Get Hooked, Fourtress, V-Tron, Be-Mobile, Spr!ng Innovation.

 

 

 

 

Ontdekken, grenzen verleggen en nieuwe standaarden zetten. Altijd op zoek naar avontuur en naar nieuwe ervaringen. Voor onze klanten en hun eindgebruikers, voor iedereen die wil leren, zich wil vermaken en wil ontdekken. Voor iedereen die graag nieuwe ervaringen op doet en zich onder wil laten dompelen in een nieuwe wereld. Wij zijn de Play Pioneers en we stellen ons graag aan u voor. Neem contact met ons op via onderstaande button en ontdek welke heerlijke koffie we u te bieden hebben tijdens een gesprek!

 

Neem contact op

scroll to top